Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Twitter

Friday, July 24, 2015

Saya budak baru belajar =)

Hi semua ! yeahh.. Its me.. :D setelah setahun menghilangkan diri tanpa sebarang khabar berita kini saya kembali untuk membersihkan taman bunga yg dah bersawang ni..hee..
Alhamdulillah, pada 1 September 2014 saya telah mendaftarkan diri di Universiti Malaya sebagai pelajar perubatan tahun pertama. Syukur atas rezeki yang Allah beri. Tawaran untuk menyambungkan pelajaran ke India dalam bidang perubatan juga terpaksa saya tolak atas sebab-sebab tertentu (tak nak duduk jauh2 dari rumah sebenarnya..hee)

So entry kali ni akan dipenuhi oleh gambar-gambar sepanjang setahun saya sebagai pelajar perubatan tahun pertama.. harap bersabar ye loading gambar-gambar tu nanti.. :D


 ~ This is me ~
First time masuk OT..sejukkk..haha

~ My groupmates ~


 ~ Me and Cuna before gowning ~

-----------------------------------------------------------------------

Menyertai salah satu program antarabangsa anjuran Kolej Kediaman Ibnu Sina dengan kerjasama Universiti Utara Malaysia, See Beyond Borders merupakan pengalaman yang sangat berharga bagi saya. Dengan menggunakan jalan darat kami mengambil masa lebih kurang 36 jam untuk sampai ke destinasi yang ditujui.. merentasi 3 buah negara iaitu Malaysia, Thailand dan Kemboja.




~ this little cutie, i forgot her name ==' ~

  ~ penjagaan gigi, salah satu aktiviti yang kami jalankan di sana ~

~ Aqiqah kambing dan lembu, gambar lembu tak sempat nak ambil ==' "
~ Pemeriksaan tekanan darah, gula, BMI dan juga consultation turut dijalankan ~

 ~ Memberi sumbangan dan melawat salah sebuah madrasah di Thailand ~


~ sesi beramah mesra dengan kawan-kawan baru :D ~


~ Orang- orang kuat kolej ni.. jangan main-main..hehe ~


~ Geng-geng duduk seat belakang..haha ~





 ~ last but not least my partner in crime for 6 days and 5 nights, Izzati..hehe~

Done for SBB

------------------------------------------------------------------------------


~ With Deputy Vice-Chancellor Prof. Dato' Dr. Mohd Amin Jalaludin ~

 ~ Alhamdulillah, I have been awarded Anugerah Tunas Harapan ~



~ Ahli-ahli mesyuarat meja bulat :P ~



  ~ Introduce you, my final year buddy, Kak Nini ~
indeed she is a lovely sisterrr ;)


~ My netball teammates ~

Done for Aviceena Grand Night

---------------------------------------------------------------------------------

Sepanjang setahun, kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan kecil, so im in Group 7.  Dalam group 7 ni ada 8 org.. disebabkan nama saya paling atas jadi saya lah kena jadi ketua kumpulan.. haha.. kami sentiasa bersama kemana-mana sahaja.. dah macam small family dah.. makan sekali, belajar, gelak, gaduh, nangis, shopping semua-semua lah..haha..


From left : Rowan, Natalie, Yi Wen, Wei Chun, Amer (at the back), Baihaqi, me and Mar
Location : PBL room 4
Block : Foundation 

~ sempat lagi bergambar sementara tunggu Dr masuk..haha ~
Location : Kidds Clinic
Posting : PCM
Block : Musculoskeletal System



We are Group 7 :D
Posting : PCM 
Block : Respiratory System

Location : 6th floor, Menara Selatan
Posting : Medicine
Block : Cardiovascular System


Done with my groupmates 

-------------------------------------------------------------------


~ My girlfriends :D ~


~ From left : Nida, Meem, Puteri, Cuna and me ~


~From left : Azra, Sarah Johan, me, Rozita and Sarah Aisyah



~ Let me introduce you the most awesome big brothers of mine, from left Abg Ram, me and Abg Lan ~
walaupun abg2 ni busy dengan posting lah, meeting lah, dating lah.. oppss..hehe
but they always be there whenever I need them.. I love you guys to the moon and back.. forever and always.. ;) For my abg2, I wish all the best with your final year.. semoga abg2 pass MBBS ni dengan cemerlang dan be a good doctor soon k.. aminn..
* yang baca ni pun turut aminkan.. :D



~ My favourite seniors :) ~



~ My lovely kakak2 dental ~


Done with my fav people 

---------------------------------------------------------------------

MUNUS ni actually acara sukan tahunan fakulti medik UM dan NUS. Tahun ni NUS jadi tuan rumah, so next year UM pula jadi tuan rumah..gilir-gilir mcm tu.. antara sukan yang dipertandingkan adalah badminton, tennis, netball, handball, futsal dan banyak lagi..alhamdulillah saya terpilih untuk mewakili UM untuk tahun ini.. :)


~ My teammates for MUNUS 2015~
Location : University Town, National University of Singapore


~ With them ;)) ~

 ~ Can I be your lil angel ? :D ~


~ USS :D ~
tak masuk pun actually..hehe..

----------------------------------------------------------------

Alhamdulillah result final exam first year saya pun dah keluar.. syukur alhamdulillah saya pass first year..terima kasih saya ucapkan kepada semua yang mendoakan terutama my family, lecturers, seniors dan tak lupa juga rakan-rakan seperjuangan.. terima kasih sekali lagi.. :))
 Dengan itu sekian saja entry untuk kali ini..yang baik itu datang daripada Allah SWT, yang salah silap itu datang daripada kelemahan saya sendiri..
Assalamualaikum.. :D



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Close